Tips

Het kan wat overweldigend zijn als je voor het eerst op dit platform komt. Daarom geven we hier wat tips om je op weg te helpen. Om alvast wat gevoel te ontwikkelen voor de types die hier rondhangen en de bijbehorende mores, hebben we een drietal 'discussies' aangemaakt waar we je als nieuwkomer voor willen uitnodigen om een bijdrage aan te leveren:

Waar werk je nu aan? - Dit draadje is handig om eens rond te neuzen, wie er allemaal met dezelfde dingen bezig zijn. Laat hier dus ook horen hoe een typische werkdag van je eruitziet. 
De koffieautomaat - Deze plek is voor alles dat niet direct met het vak te maken heeft. Dit mogen willekeurige kletspraatjes zijn, serieuze verhandelingen, of plaatjes van schattige katjes. Kortom DE plek om de ware aard van iemand te achterhalen ;). 
Suggesties voor verbeteringen - Voor alles waarvan je denkt dat het beter kan. 

Profiel

Naast je mengen in discussies is het wel zo prettig als mensen kunnen zien wie je bent. Vul daarom je profiel zo volledig mogelijk in: met foto, expertise, en goede bio. Heb je dat eenmaal gedaan dan kun je eens op zoek gaan naar mensen die nuttig zijn voor je netwerk. Deze vind je door in het tabje leden te zoeken op een specialisme of functietitel die voor jou relevant zijn. Grasduin gerust eens door wat profielen. In de bio's lees je vanzelf of er voldoende raakvlakken zijn om eens contact met iemand te leggen. Mochten die er voldoende zijn dan kun je een priveberichtje sturen of bellen naar het telefoonnummer in het profiel. Zijn of haar bio biedt vaak voldoende stof voor een gesprek. 

Live

Eens in de paar maanden organiseert de community manager samen met de actieve leden kennissessies waarin we een specifiek deelthema met elkaar verkennen. De planning van deze sessies kun je altijd terugvinden in de evenementen. Mocht je dit een eerste keer willen bijwonen, laat dit dan even aan de community manager weten, dan kan hij je introduceren bij de rest. Naast de evenementen specifiek voor dit platform, organiseert de Beroepsvereniging voor Klantmanagers (de BVK) ook met regelmaat workshops en congressen. Hierbij zal de community ook vaak een rol in hebben. 

Rollen

Als je net nieuw bent op het platform, ben je automatisch 'gewoon' lid. Daarmee zijn je 'plichten' (maar ook je rechten) beperkt. Mocht je eenmaal je draai goed hebben gevonden, en behoefte krijgen om meer te betekenen voor de groep dan kun je ook eens over een gevorderde rol nadenken. Welke rollen er allemaal beschikbaar zijn, kun je in het overzicht vinden. Geef vooral aan wat je wil. En misschien val je wel zo op in positieve zin, dat de community manager zelf contact met je opneemt. 

Ambassadeurs

Een aantal leden heeft een bijzondere status op dit platform. Zij onderscheiden zich niet alleen door hun expertise, maar ook door hun bijzondere verdiensten voor het platform. Zij zijn van meet af aan betrokken geweest bij de oprichting en ondersteunen de community manager bij zijn werk. Het is slim om eens contact met hen te leggen. Zij kunnen je de ins en outs van het platform vertellen, je introduceren bij relevante mensen of je als 'mentor' hier wat op weg helpen. De onderstaande lijst geeft aan wie op dit moment ambassadeurs zijn en wat hun expertise is:

Mischa Gijselhart
John van der Starre
Atika Badai
Jaloul van Keken
Fatiha Boudhan
Anita Huntjens
Maarten Sebastiaan Hol
Maurice Bronts
Radj Sewdajal
Milou Boumans
Soraja Steensma