ITB'ers deel 8 Bankzitters

Van onze collega’s van RMC, collega’s klantmanagers en hulpverleners krijgen wij meer en meer signalen dat er jongeren zijn die minimaal in beeld zijn en niet op afspraken verschijnen.

De groep bestaat uit verschillenden jongeren o.a. jongeren die wel een uitkering aanvragen maar niet op het intake gesprek verschijnen, jongeren die geen gebruik willen maken van de ondersteuning vanuit RMC en jongeren zonder hulpvraag aan de hulpverlening maar wel met een probleem. Om te voorkomen dat deze jongeren nog verder afdwalen en volledig buiten beeld raken, hebben wij besloten ook contact te gaan zoeken met deze jongeren.

Als start hebben we hiervoor 2 acties uitgezet, namelijk;

Samen met een collega van het RMC lijsten checken.

Samen met 2 taalvaardige werkzoekenden van ons een brief in informele / jongeren taal opstellen. De brief heeft als doel jongeren op een zo uitnodigend en laagdrempelig mogelijke manier aan te spreken.  

Deze acties zijn er allemaal op gericht om deze kwetsbare jongeren te bereiken en grotere problemen voor de toekomst te voorkomen. Het spreekt voor zich dat wij deze jongeren niet alle hulp kunnen bieden die er nodig is. Ons doel is contact maken en vervolgens kijken welke ondersteuning er precies nodig is en ze in contact te brengen met de ketenpartners waar wij mee samen werken.

We houden jullie op de hoogte van de voortgang!!!

 

Natasza en Lonneke

 

Reacties

In Doetinchem zijn we ook bezig dit in beeld te brengen. We doen dit samen met een aantal ketenpartners.
Daarnaast merken wij dat het helpt als jongeren (maar eigenlijk is het bij elke leeftijd) ergens een laagdrempelge inloop hebben. Nog mooier is het als er een plek is waar alles bij elkaar komt zodat je mensen niet meer van het kastje naar de muur en terug hoeft te sturen. Bij ons op het wijkcentrum komen de mensen van werk en inkomen op verzoek evenals mensen van GGnet, Iriszorg, SIte woondiensten. Door gesprekken bij ons te organiseren maak je het laagdrempelig. En het werkt!

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.