Lezing ; de verandere arbeidsmarkt

Op 26 september vond een lezing plaats aan de HAN in Arnhem, die in het thema van de veranderde arbeidsmarkt stond. Hoogleraar Steef Peters gaf ons een doorkijkje naar de toekomst. De zaal hing aan zijn lippen en aanhoorde vol ongeloof de veranderingen die ons te wachten staan.

Hieronder in het kort een samenvatting van de lezing:

De vraag die centraal stond tijdens de lezing was: Wat betekenen de huidige ontwikkelingen op economisch, technisch en sociaal gebied voor werk in Nederland?

In de toekomst is alle kennis beschikbaar, voor iedereen. We zullen intelligente assistentes hebben, die door verbinding met onze hersenen al onze vragen zullen beantwoorden. Je hebt een vraag in je hoofd en die zal door jouw extern geheugen beantwoord worden in je hersenen. Het opleiden zal hierdoor veranderen, want alle kennis is extern beschikbaar, voor iedereen.

Verder zullen de kinderen die momenteel geboren worden een levensverwachting hebben van 100 – 120 jaar. Bij een pensioenvoorziening van 15 jaar zullen zij dus tot hun 85e – 105e jaar moeten ‘werken’. In het leven van deze kinderen zullen zij ook nog eens drie keer alles opnieuw moeten leren, dit door de verwachte innovaties die elke 40 jaar ingevoerd worden.

Wat is van dit alles het effect op werk in de toekomst? Routine en lichamelijk zwaar werk wordt geautomatiseerd door robots, drones en systemen. Bij de zorg en creatieve diensten en werk waarbij samengewerkt dient te worden zijn nog wel mensen werkzaam. Dit zijn beroepen/taken waarbij empathie vereist is. Empathie is de basis voor de waarde van relaties. Juist ons empathisch vermogen zal doorontwikkeld moeten worden. We moeten af van het productie denken (financieel kapitaal) en meer uitgaan van talenten en relaties, oftewel het menselijk en sociaal kapitaal. We moeten geluk boven succes stellen.

 

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.